ANM ANUNȚĂ TEMPERATURI ISTORICE!

ANM anunță temperaturi istorice! Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne anunță că luna noiembrie se va încheia cu o vreme frumoasă, mercurul din termometre atingând valori mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă.

Vor fi frumoasă și primele zile ale lui decembrie, dar iarna nu se va lăsa așteptată prea mult.

„În noiembrie, este posibil să se încheie cu temperaturi ușor peste normal și chiar primele zile ale lunii decembrie să arate așa.

O iarnă în adevăratul sens al cuvântului vom avea din ianuarie încolo”, a declarat, la Realitatea Plus, în emisiunea „Săptămâna de vreme”, Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională ANM.

„Dinspre centrele care fac estimări sezoniere, o imagine, la nivelul Europei, pentru iarna care urmează, ar arăta, pentru partea central-sudică, influența Mării Mediterane, în sensul că par a fi mai multe

precipitații și temperaturi mai blânde, un regim termic mai blând, dar și posibilitatea extinderii dinspre Câmpia Rusă a maselor de aer mai rece spre partea de S-E a Europei. Iar noi suntem fix între ele. Când

am văzut această prognoză, am zis ca e undeva pe medie. Așa arată o iarnă normală în România”, a explicat Florinela Georgescu.

”Trebuie să ne așteptăm ca precipitațiile să fie și sub formă de lapoviță și ninsoare”
„Normalul temperaturilor va însemna ca noaptea să avem și temperaturi negative, în luna decembrie

să apară și temperaturi sub -10 grade, apar și primele episoare de ger, și categoric în zonele montane, la orice episod de răcire a vremii, trebuie să ne așteptăm ca precipitațiile să fie și sub formă de

lapoviță și ninsoare”, a mai spus directorul Meteorologie Operaţională ANM, Florinela Georgescu.

Temperatura minimă absolută din decembrie în România este -34,5ºC, înregistrată la Întorsura Buzăului, în data de 25 decembrie 1998. La Bucureşti, minima absolută este de -26,4ºC, înregistrată în 22 decembrie 1927, la Bucureşti-Filaret.

Temperatura maximă absolută a lunii decembrie în România este 23,4ºC şi a fost înregistrată la Câmpina în data de 5 decembrie 1985. La Bucureşti, maxima absolută este de 20,8 ºC înregistrată la staţia meteorologică Bucureşti-Filaret, în data de 3 decembrie 1903.

DISTRIBUIE PE: