ANM anunță că România va fi lovită de un ciclon în acest weekend! Meteorolog: „Mare atenţie la litoralul românesc”

ANM a emis o avertizare pentru România, și anume, specialiștii spun că în acest sfârșit de săptămână țara noastră va fi lovită de un ciclon mediteranean.

Ploile vor fi puternice în special în sudul și sud-estul țării. Pe litoral se pot produce furtuni cu aspect tornadic, iar meteorologii îi atenționează în special pe cei plecați pe litoral.

Ciclon peste România în acest weekend

Meteorologul Alina Șerban a declarat astăzi că ciclonul care a făcut ravagii în Grecia, unde au murit doi români, se îndreaptă spre litoralul românesc și bulgăresc. Ploile se vor intensifica în special sâmbătă și duminică după masă, conform prognozei actualizate. Acest ciclon care vine în România a făcut ravagii în mai multe țări.

Super-celulele de furtună au lovit mai întâi sudul Italiei, iar când a ajuns în Grecia, unde s-au lovit de temperaturi de 35 de grade, acesta au devenit mult mai agresive. „S-au format structuri supecelulare, ceea ce a dat vânt foart puternic”,atenționează Alina Șerban de la ANM.

CITESTE SI:  În Ce Investește Ion Țiriac, Cel Mai Bogat Român, 300 De Milioane De Euro! Nimeni Nu A Mai Făcut Așa Ceva În Istoria României!

„Mare atenție la litoralul românesc și bulgăresc”

„Mare atenţie la litoralul românesc şi bulgăresc. Sistemul va fi activ, dar e greu de prognozat cât va fi de intens şi în ce zone, noi estimăm că aria este largă. Nu este exclus ca în weekend şi România să fie afectată de acest sistem frontal”, a mai adăugat meteorologul ANM.

Ploile vor fi semnalate în mai toate regiunile țării, în special în sud-est, nord-est, nord și centru. Ciclonul, spre deosebire de tornadă, este mult mai periculos căci acesta concentrează mai multe grămezi celulare de furtună și afectează regiuni mai mari. Ciclonul se caracterizează prin viteza foarte mare a vântului și vârtejuri de ploi.  Vremea extremă se va mai potoli abia de luni, când acest ciclon ar putea părăsi teritoriul țării noastre.

Facebook Comments
Loading...
Dacă vă plac articolele noastre și vreți sa vă ținem la curent cu cele mai recente noutăți, puteți seta sa primiți actualizările noastre în newsfeed-ul dvs de Facebook. Vă recomandam sa dați LIKE paginii noastre de Facebook AICI , apoi să apăsați pe Urmărește și sa selectați opțiunea 'Vezi mai întâi' , ca în poza de mai jos.
CITESTE SI:  Un rrom din Arad a gasit pe strada un portofel urias plin, avea in el 1.250 de euro, dar l-a predat politiei. Cand l-a intalnit pe proprietar, i-a spus ca a avut mereu in minte un lucru. Ce i-a cerut in schimb proprietarului