Anca Serea rupe tăcerea și le răspunde celor care spun că e sectantă: „Am răspuns deja că sunt de religie …

Anca Serea, mamă a șase copii, a vorbit despre religia sa. Vedeta a mărturisit că este adesea întrebată dacă este sectantă.

Fosta prezentatoare de televiziune Anca Serea a scris, pe blogul ei, un text în care vorbește despre religia sa. Acesta a mărturisit că a fost adesea întrebată dacă este sectantă.

„Am primit nu o dată întrebarea dacă sunt sectantă pentru că am ales să fiu mamă nu a unui singur copil, ci a șase. Sunt o persoană normală, că și voi, căreia pur și simplu îi plac copiii și adoră să fie mamă.

Dar religia nu este un subiect de discuție. Mi s-a întâmplat în decursul carierei mele să primesc o mulțime de întrebări pe această temă, uneori formulate sub formă de reproșuri sau acuzații.

Deși am ajuns să nu mă mai las afectată de ele, nu neg faptul că mă deranjează că atât de mulți oameni se gândesc la aceste lucruri și sunt atât de interesați de religia mea. Am răspuns deja că sunt de religie ortodoxă și, mai mult decât atât, sunt un om creștin, cu frică de Dumnezeu.

Întotdeauna am crezut în puterea binelui și în faptul că ce semeni aia culegi, așa că aplic în fiecare zi din viață. De fiecare sărbătoare importantă, dar și duminica sau pur și simplu când simt nevoia să îmi eliberez sufletul merg la biserică și am norocul de a fi aproape de Mănăstirea Cernica. Însă nu consider că acest lucru trebuie discutat sau dezbătut și nici nu mă consider datoare să mă explic”, a scris Anca Serea pe blog.

Vedeta a precizat că religia este o chestiune intimă, care nu trebuie justificată. „Pentru că religia este o alegere personală, intimă, care nu se justifică.

Am ales să scriu acest articol tocmai pentru acest motiv. Trăim în niște vremuri în care etniile, credințele și religiile sunt foarte, foarte diverse. Însă chiar dacă este vorba de rude sau de prieteni apropiați, nu este problema nimănui cui alegi să te rogi. Este un subiect, care alături de politică și sex, nu se discută, este tabu…

… Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt simple: fiecare este liber sa aleaga ce face, cui, cum si cand se roaga. Iar acest lucru nu ne diferentiaza in vreun fel.

Faptul ca eu sunt ortodoxa nu cred ca ma face superioara unei persoane de alta religie sau unei persoane atee. Pentru ca fiecare are propriul sistem de valori la care se raporteaza, propriile principii de viata.

Mi-as dori sa observ putin mai multa toleranta si libertate in gandire in sensul acesta. Si mai putina ura si aratat cu degetul. Chiar daca as fi fost, cum spun unii, sectanta, nu cred ca m-ar fi schimbat cu nimic ca om. Si nu ar fi fost problema nimanui. Este pacat sa ne lasam macinati de astfel de lucruri care nu au niciun fel de importanta.

Mai important este sa iti iubesti familia, sa ai o meserie pe care sa o faci cu drag si, atunci cand poti, sa contribui in aceasta lume cu putin bine. Este chiar simplu daca privesti lucrurile astfel”, a incheiat ea.

Anca Serea este casatorita cu muzicianul Adi Sina. Vedeta are sase copii . In luna august a acestui an, Anca Serea a adus-o pe lume pe Leah, fiica sa cea mica.

sursa: libertatea.ro

DISTRIBUIE PE: