Amandine de casă – Rețetă pas cu pas, în imagini – Amandine de casă aromate și delicioase

Amandine de casă aromate și delicioase – Amandine de casă – Rețetă pas cu pas, în imagini

Ingrediente

7 buc ouă
12 linguri zahăr
8 linguri făină
2 linguri cacao
4 linguri ulei
4 linguri apă rece
1 praf sare
1 pliculeț praf de copt
Sirop

250 ml apă
150 gr zahăr
1 plic cappuccino de ciocolată
după gust esență de rom
Crema

500 gr ciocolată cu lapte
500 ml frișcă lichidă
Glazura

200 gr ciocolata neagră
150 ml frișca lichidă
50 gr unt
Preparare

Pentru început, pregătim toate ingredientele pentru a ne fi mai ușor să ne apucăm de treabă. Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile se pun într-un bol cu un praf de sare. Se bat spumă după care adăugăm treptat zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul și apa.

După ce albușurile au devenit ca o bezea, adăugăm gălbenușurile. Amestecăm ușor de jos în sus, cu mișcări largi. Făină se amesteca cu cacao și praful de copt și se cern împreună.

Făină se adaugă în compoziția de albuș și gălbenuș. Amestecăm ușor pentru a nu se lăsa albușurile și a avea un blat pufos.

Compoziția se pune într-o tavă de dimensiunea 38/25 pe care o tapetam cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 25-30 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Se lasă blatul să se răcească bine. Eu am folosit o tava detașabilă.

Pentru crema, punem într-o crăticioară frișca lichidă. Lăsăm să se încălzească foarte bine dar nu trebuie să dea clocot.

Ciocolata se rupe bucățele, se pune într-un bol și adăugăm frișca fierbinte. Se lasă 1 minut după care amestecăm. Lăsăm să se răcească, se dă la congelator timp de o oră sau la frigider pentru 3-4 ore. Se scoate, se mixează până devine o crema pufoasă. Se poate adăuga 1 esența de rom.

Pentru sirop, caramelizan zahărul, adăugăm apa și plicul de cappuccino pe care l-am dizolvat cu 2 lingurițe de apă caldă. Se lasă să fiarbă puțin, se dă deoparte și se adaugă esența de rom.

Pentru glazura, punem toate ingredientele într-o crăticioară și punem la foc mic. Amestecăm continuu până se topește ciocolata. Pentru a avea o glazură lucioasă, eu strecor glazura printr-o sită foarte măruntă.

Asamblare:

Blatul bine răcit se taie în 2. Eu am folosit pentru a asambla prăjitura tava care am folosit-o și la copt blatul. Am pus primul blat, am însiropat foarte bine blatul, am adăugat crema. Am oprit 4 linguri de cremă pentru a folosi la ornat. Punem cel de-al doilea blat și însiropăm foarte bine. Prăjitura se dă la frigider pentru 3-4 ore sau chiar peste noapte.

Tăiem prăjitura: mie mi-au ieșit 24 de bucăți. Lăsăm spațiu între ele pentru a le glazura. Se ia glazura cu o linguriță și se pune pe fiecare bucată. Eu am topit 150 gr de ciocolată neagră la bain-marie. Am pus într-o pungă, am tăiat puțin colțul și am făcut câteva linii cu mișcări rapide.
Este o bunătate de prăjitură.
Soțul meu și prietenii adoră acesta prăjitură. Merita încercată.

DISTRIBUIE PE: