Amandină de post

Ingrediente
pentru rețeta Amandină de post

Pentru aluat:
220 g făină
40 g Cacao neagră Dr. Oetker
1 plic Praf de copt Dr. Oetker
1 vârf de cuțit sare
100 g zahăr brun
240 ml apă rece
100 ml ulei
2 plicuri Zahăr vanilinat bourbon Dr. Oetker
Pentru cremă:
150 g pudră de migdale (sau migdale decojite, măcinate fin și cernute)
60 g zahăr brun
4 linguri Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
4 linguri Cacao neagră Dr. Oetker
750 ml Băutură din soia cu gust de ciocolată Inedit
Pentru sirop:
8 linguri zahăr
300 ml apă
2 Esență rom Dr. Oetker – fiole
Pentru glazură:
1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
Mod de preparare
1
Pentru aluat
1. Se amestecă făina cu praful de copt, cacaua și sarea. Zahărul și zahărul vanilat-bourbon se pun în apă să se dizolve, apoi se adaugă uleiul.
2. Aluatul se toarnă într-o formă mică de copt 25×16 cm și se coace.
Temperatura de coacere: 180 ͦC (cuptor preîncălzit)
Timp de coacere: 15-20 minute

Apoi se scade temperatura și se mai coace 15 minute. După coacere se lasă la răcit.
Temperatura de coacere: 170 ͦC
Timp de coacere: 15 minute

Cuptor electric 180 °C

Groove/Height: central

Durată de coacere: 30 Minute

2
Pentru cremă
Se amestecă toate ingredientele într-o oală și se pune la foc potrivit, amestecând continuu. Când compoziția devine consistentă, se ia de pe foc și se răcește pe baie de apă. Se opresc 3 linguri pentru decor.

3
Pentru sirop
Se ard 2 linguri de zahăr până se caramelizează. Se adaugă apă treptat și se lasă la fiert până se topește caramelul. Se adaugă și restul de zahăr și esență de rom, apoi se lasă puțin la răcit. Se taie blatul în două, se însiropează stratul de jos, se adaugă crema, apoi se pune al doilea blat și se insiropează.

4
Pentru glazură
Se prepară glazura conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se decorează cu crema rămasă. Se ține în frigider câteva ore și apoi se servește.

DISTRIBUIE PE:

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.