Alexandru Rafila, precizări despre funcționarea școlilor în 2022. Se închid sau nu instituțiile de învățământ

Anul nou bate la ușă, iar românii vor să afle ce le-au pregătit autoritățile pentru 2022. Cum problemele sanitare nu au dispărut, una dintre cele mai importante întrebări care se impun în această perioadă este: ce urmează să se întâmple cu școlile? Se închid sau nu? Nu este un secret faptul că autoritățile iau în calcul orice variantă, spre binele populației.

Alexandru Rafila, precizări despre funcționarea școlilor

Ministrul Sănătății a făcut precizări importante cu privire la funcționarea instituțiilor de învățământ din țara noastră. În cadrul unei conferințe de presă, profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul România la OMS s-a declarat un susținător al menținerii școlilor deschise.

El a dat exemplul statelor care au o incidență mai mare decât România și totuși țin școlile deschise pentru toți elevii. Alexandru Rafila este de părere că trebuie pus în balanță impactul deschiderii școlilor asupra sănătății publice și impactul asupra sănătății copiilor.

Tot Ministrul Sănătății a precizat că închiderea pe termen lung a instituțiilor de învățământ are consecințe care ar putea să se facă resimțite ani buni de acum înainte.

Afectezi nu numai procesul de învățământ, ci și sănătatea copiilor, modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere psihic, fizic. Consecințele închiderii pe durate lungi s-ar putea să se facă resimțite ani de zile, a spus ministrul Rafila.

Ministrul Sănătății vorbește despre “decizii echilibrate” în ceea ce privește școlile

Având în vedere cum pune problema Ministrul Sănătății, sunt șanse mici ca școlile din România să mai fie închise în perioada următoare. Alexandru Rafila a precizat că urmează discuții cu oficiali din Ministerul Sănătății și cel al Educației în vederea luării unor decizii echilibrate în ceea ce privește funcționarea instituțiilor de învățământ.

Cu siguranță 2020 și 2021 au fost doi ani grei pentru învățământul românesc. Școlile au fost închise, elevii au făcut cursuri online, au intrat în vacanță forțată pentru limitarea mobilității, ba chiar a fost modificată și structura anului școlar.

Rămâne de văzut cum va evolua situația epidemiologică la început de 2022 și ce decizii vor lua autoritățile cu privire la școli și nu numai.

Elevii de liceu şi cei din clasele V-VIII se vor întoarce la şcoală pe 3 ianuarie 2022, în timp ce grădiniţele şi clasele I-IV îşi vor relua activitatea pe 10 ianuarie 2022.

DISTRIBUIE PE: