Alexandru Arșinel, declarația emoționantă la capataiul Tamarei Buciuceanu. „Să-i transmită…

Astăzi a sosit momentul cel mai greu pentru familia și prietenii regretatei artiste Tamara Buciuceanu. Doamna comediei romanesti a fost condusa pe ultimul drum.

Admiratorii și colegii actritei care ne-a încântat, de -a lungul anilor, cu rolurile sale au venit să-și ia rămas bun inainte de slujba de inmormantare.

„Să-i transmită Stelei că mi-e dor de ea!”, este declarația emoționantă a actorului Alexandru Arșinel, partenerul de scenă al Stelei Popescu, actrița care s-a stins din viață în 2017. „Mi-o amintesc pe Tamara ca pe un om cu care îți dădea o stare de bine, de bucurie”, a mai spus marele actor.

Tamara Buciuceanu Botez a absolvit în 1952 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa profesorului Ion Bălţăţeanu (asistentă Sorana Coroamă), ajungând să fie una din reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc, supranumită şi „Doamna comediei româneşti”.

A fost admirată şi aplaudată pe scenele marilor teatre ale Capitalei precum: Giuleşti, Bulandra, Naţional, Teatrul de Comedie sau pe scena Naţionalului din Iaşi unde a interpretat-o pe Coana Chiriţa. A jucat în peste 25 de filme şi a avut o carieră memorabilă în televiziune.

UNITER a onorat-o în 2004 cu Premiul pentru întreaga activitate şi în 2011 cu Premiul de excelenţă.

„Pe noi, cei care am avut privilegiul să o admirăm pe scenă şi să o ascultăm, ne va însoţi în călătoriile noastre imaginea-i de neuitat. Şi, cu siguranţă, generaţiile viitoare vor fi fascinate de prezenţa artistică debordantă şi vor simţi aura de învingător care a însoţit-o, aură purtată cu modestie şi discreţie”.

DISTRIBUIE PE: