ALERTA METEO. Vremea rea face prapad in Romania. ANM a emis cod portocaliu si cod galben. Zonele vizate de fenomene extreme

ALERTA METEO.  Meteorologii au emis, sambata, avertizari Cod Galban si Cod portocaliu care anunta instabilitate atmosferica accentuata, ploi abundente insotite local de frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si vijelii.

Codul portocaliu intra in vigoare sambata, iar cel galben este valabil incepand de duminica.

Atentionarea Cod portocaliu intra in vigoare sambata, 28 mai este valabila pana pe data de 30 mai, la ora 10. Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferica accentuata, ploi abundente in Oltenia, vestul si nord-vestul Munteniei si local in Carpatii Meridionali, unde meteorologii anunta ca in intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa de 50…90 l/mp.

Vor fi perioade in care se vor semnala si vijelii (viteze de 75…90 km/h), grindina si frecvente descarcari electrice, precizeaza atentionarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie.

De asemenea, o atentionare Cod Galben a fost emisa pentru intervalul 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in regiunile sudice, sud-estice si centrale, iar duminica (29 mai) local si in cele nordice.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii (viteze de 55…75 km/h si izolat peste 80 km/h) si pe arii restranse grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20…30 l/mp si izolat 40 l/mp.

Disclaimer: Site-ul nostru este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Related Posts

Ce pot face smochinele uscate pentru sănătatea noastră. Probabil nu știai asta

Remediul pe bază de ulei de măsline și smochine uscate este bine cunoscut de cei care locuiesc în apropierea mării și este utilizat pentru tratarea diverselor afecțiuni,…

Un caz aparent banal a readus în discuție un vechi remediu popular, transmis din generație în generație

Totul a început cu o fetiță răcită – avea febră, nas înfundat și starea generală alterată. Părinții au administrat sirop de Panadol, dar au apelat și la…

Smochinele sunt delicioase, dar putini stiu cat de importante sunt frunzele lor pentru sanatate

Smochinele sunt cunoscute pentru gustul lor dulce și beneficiile aduse sănătății, însă frunzele acestora rămân adesea neglijate. De-a lungul secolelor, frunzele de smochin au fost folosite în…

Urechelnița, planta miraculoasă care tratează zosterul și bolile de piele! Cum se folosește corect sucul proaspăt?

Aceasta crește în mod natural în zone montane, dar poate fi întâlnită și în grădini, pe zidurile din piatră sau pe acoperișurile de cărămidă ale caselor. Denumită…

Planta care produce mir,o bijuterie de floare.Sfaturi de îngrijire,înmulțire și câteva curiozități.Lacrima Maicii Domnului

Lacrima Maicii Domnului, planta care produce mir, o bijuterie de floare. Cateva sfaturi de îngrijire, inmultire si câteva curiozitati. Denumirea de Lacrima Maicii Domnului nu este întâmplătoare….

Fructul plin de antioxidanti, care are de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaia, se gaseste si in Romania

Agrisul Indian, recunoscut ca una dintre cele mai valoroase plante în medicina tradițională, este folosit de peste 500 de ani de către indienii care apreciază proprietățile sale…