Descoperă cum poți să prepari acasă un condiment pentru supă, simplu și natural, fără conservanți!
Această rețetă îți permite să folosești legumele proaspete și aromate din grădină sau de la piața locală pentru a crea un amestec de condimente unic, care poate îmbogăți gustul oricărei supe sau feluri de mâncare.
Ingrediente:
3 morcovi de mărime medie
1 tulpină de țelină
2 fire de praz
4 cepe de mărime medie
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de ceapă verde
1 legătură de arpagic
½ căpățână de usturoi
1 legătură de ierburi aromatice proaspete din grădină
Sare după gust (100 g legume pentru 10 g sare) Preparare:
În primul rând, curăță toate ierburile aromatice și legumele și taie-le grosolan.
Toacă-le fin cu ajutorul unui blender. Dacă dorești o consistență și mai fină, poți folosi un mixer vertical pentru a obține o pastă.
Amestecul de condimente pentru supă poate fi ajustat în funcție de preferințele tale, putând adăuga sau elimina anumite ingrediente. Pentru fiecare 100 g de amestec final, adaugă 10 g de sare și amestecă bine.
Apoi, pune amestecul în borcane de conserve sterilizate și depozitează-le într-un loc răcoros. Sarea ajută la conservarea condimentului pentru cel puțin 1 an.
Poți folosi acest amestec pentru orice supă sau fel de mâncare, înlocuindu-le cu succes cuburile de supă granulate din comerț.
Prepară-ți propriul condiment pentru supă sănătos și bucură-te de aroma preparatelor gătite acasă!
DISTRIBUIE PE: