A renunțat în fața notarului la pensia specială: Este un furt din buzunarele românilor!

Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni, a mers la notar pentru a renunța la pensia specială la care ar avea dreptul potrivit Codului Administrativ impus de guvernul PSD-ALDE. Acesta a fost și vicepreedintele Consiliului Județean, funcție care îi putea aduce un plus financiar.

”Pe data de 8 iulie 2019, am semnat în fața unui notar public hârtia prin care am autentificat că renunț la pensia sepecială, pe care o consider furt. Astfel, prin încheierea de autentificare nr. 2439, eu, Lucian Morar, luând în considerare intrarea în vigoare, la 01.01.2020, a prevederilor art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, în calitatea mea de primar al orașului Ulmeni, județul Maramureș, declar pe propria răspundere și în deplină cunoștință de cauză că renunț de bunăvoie, definitiv și irevocabil, la dreptul conferit de lege privind indemnizația lunară pentru limita de vârstă (pensia specială) de care aș putea beneficia în urma mandatelor de primar și de vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș. (…) Cu tristețe am constatat că prin adoptarea odonanței de urgență a Guvernului Dăncilă privind acest cod se fac numai nedreptăți față de cetățeanul român. Printre prevederile cuprinse în noul Cod Administrativ, mai mult sau mai puțin benefice autorităților locale și centrale, una este cu siguranță împotriva tuturor românilor! Pensia specială”, a arătat primarul PMP maramureșan.

Morar a invitat aleșii locali să îl urmeze în demersul său, precizând că noul Cod Administrativ ar fi trebuit să îndrepte chestiuni legate de legalitate și chiar moralitate pe linia administrațiilor publice centrale și locale.

DISTRIBUIE PE: