A murit in aceasta dimineata! Doliu in muzica populara din Romania: Cantareata a murit la doar cateva ore dupa ce sotul ei a decedat in urma unui atac de cord… Câtă durere

Doliu în muzica populară românească. Îndrăgita cântăreaţă Emilia Bubulac a murit în această dimineaţă, la doar 60 de ani.

Artista a suferit un infarct, la câteva ore după ce soţul ei a făcut atac de cord şi a murit. ( nu rata: Oana Roman a slăbit surprinzător. Vedeta a dezvăluit dieta ei)

UPDATE 13:44 Emilia Bubulac îşi pierduse tatăl în urmă cu o săptămână. Decesul soţului ei la câteva zile după pierderea părintelui a fost mult prea mult pentru artistă, potrivit România TV.

Emilia Bubulac este gorjeancă născută într-un început de noiembrie la poale de munte, în comuna Peştişani, sat Boroşteni, judeţul Gorj, din părinţii Natalia şi Vasile Gonţa.

Copil fiind a beneficiat de dragostea părintească dublată de cea a bunicilor. De la mama şi de la bunica sa Ilinca Nicolcioiu învaţă şi deprinde treburile casei, dragostea pentru citit şi arta combinaţiei culorilor. Bunica sa era renumită pentru costumele populare pe care le crea.

După absolvirea liceului intră în învaţământ ca educatoare în unul din satele învecinate.

Nu rămâne decât un an pentru că îşi dorea să urmeze cursurile învăţământului superior. Aşa se face că în anul următor pleacă la Bucureşti unde urmează cursurile şcolii postliceale de geologie şi pe cele ale facultăţii de istorie.

Se căsătoreşte cu Basarab Bubulac şi se stabilesc în Bucureşti. Dorul de casă o face pe Emilia Bubulac să fredoneze tot mai des melodiile populare gorjeneşti, iar sprijinită şi impulsionată de soţul său începe să participe le festivalurile de muzică populară. Totodată îşi crează un repertoriu propriu şi prezintă Radioului un mănunchi de cântece.

Comisia de selecţie, din care făceau parte printre alţii Emilia Comişel şi Mărioara Murărescu, îi reţine 10 piese pentru difuzare, una dintre ele ”Mă dusei în pădurice” ajungând în topul preferinţelor ascultătorilor.

Urmează secţia canto popular a Şcolii Populare de Artă din Bucureşti şi se dedică aproape în totalitate fenomenului muzical tradiţional, ceea ce marchează şi începutul ascensiunii sale muzicale. Devine laureată a Festivalului „Floarea din Grădină“ şi continuă să câştige o mulţime de premii datorită interpretării unor melodii autentice gorjeneşti.

Printre piesele care au încântat publicul se numără „Viorea, viorea, viorea“, „Teiule, frunză rotată“, „Seara bună, Mărioară“, „Dă-mi, neicuţă, gura ta“, „Frumos cântă, turtureaua“, „Ce frumoasă-i, neică, dragostea“, „Şi mi-am pus un gând pe lume“

Împlinirea profesională a Emiliei Bubulac are loc în Bucureşti în anii ’80-’90, când înregistrează mai multe discuri, realizează filmări la Televiziunea Română şi coordonează mai multe ansambluri alături de care promovează peste hotare tradiţiile româneşti. Participă la evenimente culturale în Europa, Asia, Africa şi America.

Se implică în organizarea unor acţiuni culturale dedicate persoanelor cu dizabilităţi, printre care Festivalul Internaţional de Dans pentru Hipoacuzici, şi concursul de Miss pentru hipoacuzici.

Continuă cariera muzicală, iar în anul 1996 a absolvit Facultatea de Arte – secţia etnomuzicologie – din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti. În anul următor înfiinţează o agenţie de turism cultural care i-a adus multe satisfacţii şi multe călătorii în întreaga lume. Aşa se face că în perioada 2000-2001 se stabileşte la New Yoark unde promovează cântecul popular gorjenesc şi nu numai.

În anul 2005, Emilia Bubulac începe munca în televiziune devenind realizator de emisiuni la Etno TV şi apoi la Favorit TV. Dintre emisiunile sale amintim „Bun voiaj“, „Bun venit în România“ şi „Bună ziua gospodari“.

Munca îi este răsplătită prin decernarea de către Uniunea Internaţională de Folclor a trofeului „Oscarul mondial pentru folclor“, eveniment care a avut loc în anul 2014 la San Giovani Rotondo în Italia.

Surse: cancan.ro, adevarul.ro

Citeste si:

DISTRIBUIE PE: