A murit actrița

Ligia Dumitrescu, născută pe data de 29 august 1936 – București, s-a stins din viață. Ligia Dumitrescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, la clasa Profesorilor Lidia Ionescu, Ion Cojar, Radu Penciulescu.

A fost colegă de promoție cu Ștefan Iordache, Irina Petrescu, Sanda Țăranu, Dionisie Vitcu, Constanța Zmeu.

A finalizat studiile cu rolul Marina din ”Unchiul Vanea”, de A.P.Cehov.

După absolvire, a fost invitată la Teatrul Dramatic din Constanța, apoi a ales Teatrul din Bacău. Aici, la Bacău, și-a împlinit cariera. Dintre succesele sale amintim spectacolele Sosesc diseară, Tichia cu clopoței, Hanul de la răscruce, Casa Bernandei Alba, Mortul din pod, Opt femei, Gaițele.

A jucat în filme importante: Domnișoara Aurica, regia Șerban Manolescu, în Noiembrie, Ultimul bal, regia Dan Pița, sau în Nuntă mută, regia Horațiu Mălăele.

A murit actrița Ligia Dumitrescu de la Teatrul Bacovia ...

În 2009 a fost declarată Societar de Onoare al Teatrului Municipal ”Bacovia”, alături de actorii Constanța Zmeu, Doina Iacob, Viorel Baltag, Stelian Preda, Florin Blănărăscu, Despina Prisacaru.

Ultimul spectacol în care a jucat a fost OPT FEMEI, de Robert Thomas, în regia domnului Gheorghe Balint, un spectacol pe care îl veți putea revedea în programul de spectacole Online al Teatrului Municipal Bacovia, informează desteptarea.ro.