A murit actrița

Ligia Dumitrescu, născută pe data de 29 august 1936 – București, s-a stins din viață. Ligia Dumitrescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, la clasa Profesorilor Lidia Ionescu, Ion Cojar, Radu Penciulescu.

A fost colegă de promoție cu Ștefan Iordache, Irina Petrescu, Sanda Țăranu, Dionisie Vitcu, Constanța Zmeu.

A finalizat studiile cu rolul Marina din ”Unchiul Vanea”, de A.P.Cehov.

După absolvire, a fost invitată la Teatrul Dramatic din Constanța, apoi a ales Teatrul din Bacău. Aici, la Bacău, și-a împlinit cariera. Dintre succesele sale amintim spectacolele Sosesc diseară, Tichia cu clopoței, Hanul de la răscruce, Casa Bernandei Alba, Mortul din pod, Opt femei, Gaițele.

A jucat în filme importante: Domnișoara Aurica, regia Șerban Manolescu, în Noiembrie, Ultimul bal, regia Dan Pița, sau în Nuntă mută, regia Horațiu Mălăele.

A murit actrița Ligia Dumitrescu de la Teatrul Bacovia ...

În 2009 a fost declarată Societar de Onoare al Teatrului Municipal ”Bacovia”, alături de actorii Constanța Zmeu, Doina Iacob, Viorel Baltag, Stelian Preda, Florin Blănărăscu, Despina Prisacaru.

Ultimul spectacol în care a jucat a fost OPT FEMEI, de Robert Thomas, în regia domnului Gheorghe Balint, un spectacol pe care îl veți putea revedea în programul de spectacole Online al Teatrului Municipal Bacovia, informează desteptarea.ro.

DISTRIBUIE PE: