Ce salariu are un polițist local. Suma imensă pe care o încasează lunar

Te întrebi ce salariu are un polițist local? Ministrul de Interne a creat un adevărat scandal atunci când a declarat că un polițist local câștigă chiar și 9.000 de lei pe lună. Este adevărat? Un agent din Timiș și-a publicat fluturașul de salariu.

Marcela Vela a declarat în cadrul unui interviu că Poliţia Locală, aflată în subordinea primăriilor, oferă salarii duble faţă de Ministerul de Interne, precizând că este nevoie de o diferențiere mai clară între cele două structuri.

Ce salariu are un polițist local. Fluturașul unui polițist local

“În mod esenţial ar trebui făcută o analiză cu privire la competenţe, dincolo de uniformă sau inscripţionare, competenţele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicţie. În altă ordine de idei, Poliţia locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliţia naţională.

Poliţiştii locali sunt în subordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării şi în mod automat funcţionarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un poliţist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timişoara are 8-9.000 de lei, iar un poliţist din MAI care îşi riscă viaţa să prindă un criminal are la jumătate din salariul poliţistului local”, a declarat ministrul de Interne la Digi24.

Declarațiile ministrului a stârnit un val de revoltă printre polițiștii locali și, drept răspuns, mulți au decis să publice fluturașul de salariu. La fel a făcut și un polițist din Timiș, care l-a acuzat pe Vela de dezinformare .

Ce salariu are un polițist local

Ce salariu are un polițist local

Tot în acea perioadă, Poliția Locală sector 2 a decis să publice o listă cu salariile polițiștilor, pentru a clarifica acest aspect.

salarii politia locala

Cât câștigă, de fapt, un polițist local

Salariile polițiștilor locali nu sunt de 8000-9000 de lei, așa cum a declarat Marcel Vela, însă nu sunt nici mici. Un polițist debutant care lucrează într-o secție națională câștigă aproximativ 3000 de lei net pe lună, salariul crește însă în funcție de grad, ajungând să câștige apoi și 6000 de lei.

Lucrurile se schimbă însă destul de mult în cazul superiorilor. Potrivit fluturașului de salariu, un consilier juridic / polițist local ajunge și la 8771 de lei, bani impozabili. Sumele cresc și mai mult în cazul șefilor, după cum urmează: șef de birou încasează 11.226 de lei pe când un șef de serviciu ia 11.841 de lei, venit net, plus un spor de 15 la sută. Salariul directorului general ajunge la 4.150 de lei pe lună.

Trebuie precizat că la aceste salarii se adaugă sporurile șo norma de hrană, în valoare de 32 lei/zi, iar în anumite cazuri și sporul pe condiții vătămătoare de 15%. Mai există și un spor pentru munca prestată în timpul nopții de 25% din salariul de bază pentru cei care își desfășoară activitatea între orele  22.0 și 6.00.

DISTRIBUIE PE: