ULTIMA ORA: Mama Alexandrei face primele declaratii cutremurătoare!

ULTIMA ORA: Mama Alexandrei face primele declaratii soc!

Un film horror rulează sub ochii îngroziţi ai întregii ţări. Alexandra şi-a anunţat moartea la 112, dar niciun angajat al statului nu a putut să o salveze. 19 ore le-a luat autorităţilor să ajungă la ea şi era deja prea târziu.

Şi asta deşi fata le-a descris drumul până la casa groazei şi a făcut chiar un portret al criminalului. “VINE, VINE” – au fost ultimele cuvinte ale copilei de 15 ani. Reporterii Observator au refăcut filmul ultimelor zile din viaţa Alexandrei. Avem şi mărturia cutremurătoare a mamei.

Zeci de ore de teroare. Şi tot atâtea de erori criminale. Alexandra a murit aşteptând salvarea. Captivă şi speriată în casa ororii din Caracal. Ca într-un film de groază pe care România îl urmăreşte acum cu lacrimi în ochi.

CITESTE: EXCLUSIV! Discuția halucinantă între polițist și Alexandra: „Bine, bine, stai acolo! Nu mai ține linia ocupată”

Miercuri. 24 iulie. A fost ziua în care Alexandra a fost văzută ultima oară. În jurul orei 10 dimineaţa, s-a urcat în maşina mecanicului auto Gheorghe Dinca şi a dispărut. Voia să ajungă la Caracal, să se întâlnească cu nişte prieteni. În dimineaţa aceea, mama i-a auzit vocea ultima oară.

Tudoriţa Măceşanu, mama Alexandrei: Mă miră faptul, că eu am învăţat-o: Nu te urci când sunt doi bărbaţi, trei bărbaţi în maşină, să fie singur. Mă gândesc, fiind omul mai în vârstă şi asta…

Bărbatul de 66 de ani i-a părut de încredere. Cu el în maşină, a pornit pe drumul morţii, până în casa ca un abator, înconjurată de garduri înalte de beton.

După o zi de chinuri, Alexandra a găsit un telefon vechi al agresorului. Joi, la ora 11 şi cinci minute, cu un curaj nebănuit, a sunat la 112.

În timpul apelului la 112, Alexandra a povestit că a fost sechestrată, bătută şi violată. A descris de asemenea modul în care arată atacatorul. Un bărbat cu o vârstă aproximativă de 50 de ani, cu burtă şi ochi albaştri. De asemenea, a spus că vede în curte un brad, o platformă de fiare vechi şi o maşină abandonată.

Potrivit unor surse, copila le-a descris poliţiştilor chiar şi drumul parcurs cu maşina până la casa groazei. Le-a spus că, prin geam, a putut să vadă un dig.

Tudoriţa Măceşanu, mama Alexandrei: Toate indiciile le-a dat! Mai avea să le spună numărul la casă, unde să se ducă să o găsească!

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: Instinctul e de conservare. Era în pericol. Poate merită să fie decorată post-mortem pentru că ea l-a prins pe criminal de fapt!

Convorbirea s-a întrerupt brusc, cu un mesaj sfâşietor.

IOAN BUDA, Șeful demis al IGPR: O să vă spun ce a spus. că vine, vine şi cu asta s-a încheiat.

19 ore, oficialii statului pe care Alexandra s-a bazat cu preţul vieţii, au bâjbâit printre adrese greşite. Iniţial, au crezut că apelul este o farsă, potrivit unor surse. Tatăl copilei a fost chemat de poliţişti să identifice vocea din telefon după.12 ore! Până atunci, părintele se lovise deja de nepăsarea unui sistem care apără agresorul, nu victima.

ALEXANDRU CUMPĂNAŞU, unchiul Alexandrei:

S-au comportat în cazul ăsta ca nişte infractori, înţelegeţi? A fost atitudinea golănească, nesimţită a celui care a primit plângerea tatălui Alexandrei. I s-a răspuns: Ştiţi cum sunt fetele din ziua de astăzi, mai bine mergeţi acasă, că se întoarce ea peste câteva zile. Dacă se întâmplă ca să nu fie adresele corecte şi să fie fata încurcată cu nişte reţele, o să plătească pagubele şi despăgubirile.

În aceeaşi zi, după cele trei apeluri disperate ale Alexandrei la 112, mama a primit mai multe telefoane anonime.

(Reporter): E adevărat că în ziua respectivă au sunat nişte numere de pe număr necunoscut?

(Mama Alexandrei): Da, da. Deci m-au sunat.

(Reporter): Ce auzeaţi?

(Mama Alexandrei): Nu vorbea nimeni. Ultima dată, după ce ne-au dat atâtea piste greşite. “Te-am momit, ciao!” Adică ne-au momit, ne-au trimis cu gândul în diferite locuri

(Reporter): Era voce de bărbat?

(Mama Alexandrei): Da.

(Reporter): A zis la un moment dat că fata dumneavoastră ar fi la un centru de plasament?

(Mama Alexandrei): Da. La un centru sau la o casă lângă centru.

În noaptea dintre joi şi vineri, la ora 2 dimineaţa, poliţiştii au identificat casa ucigaşului Gheorghe Dinca. Mandatul de percheziţie l-au primit o oră şi jumătate mai târziu. Dar nici atunci nu au intrat în locuinţă pentru că procurorul a permis intervenţia abia la ora 6 dimineaţa. Nimeni nu înţelege de ce au aşteptat patru ore, mai ales că în astfel situaţii, când viaţa sau integritatea fizică a unei persoane sunt puse în pericol, legea le permite să intervină.

ALEXANDRU CUMPĂNAŞU, unchiul Alexandrei: S-au dus să aştepte, să-l protejeze pe criminal, nu care cumva să-l deranjeze cineva.

În casa individului, poliţiştii au găsit un peisaj morbid. Resturi urmane de la cel puţin două victime, gropi acoperite cu apă şi butoaie de tablă arse.

Tudoriţa Măceşanu, mama Alexandrei: Nu pot să mă duc acolo. Am trecut pe acolo, am fost în maşină. Nu pot să mă duc acolo. Inima îmi spune că trăieşte, că este în viaţă. Dar nu ştiu, până nu iese testul ADN, nu ştiu.

Drama Alexandrei a declanşat un cutremur. Sunt zeci de întrebări fără răspunsuri şi multe greşeli care nu pot fi şterse cu demisii. sursa:observator.tv

DISTRIBUIE PE: