4 copilasi din Ruginoasa si-au ingropat ambii parinti. Au invatat sa-si poarte de grija singuri, ca oamenii mari

4 copilasi din Ruginoasa si-au ingropat ambii parinti. Moartea le-a rapit ambii parinti, le-a rapit copilaria. Este povestea tragica a celor patru frati orfani din Ruginoasa, judetul Iasi. Micutii isi cresc singuri animalele lasate de tatal lor care a murit anul trecut de Paste.

Pe mama au pierdut-o cu zece ani in urma. Cel mai mare dintre frati a renuntat la scoala ca sa-si ingrijeasca familia, iar cel mai mic a renuntat la visuri.

Intr-un colt de casa, Andrei le-a aratat jurnalistilor familia lui: „Aici e mama, Costel si tata”.
Un tablou de familie din care destinul i-a rapit necrutator doi oameni: si pe mama si pe tata, stalpii casei, cei care ar fi trebui sa aiba grija de ei si sa ii priveasca cum devin oameni mari.

La 16 ani, Andrei a devenit barbatul in casa. Cei trei frati mai mici se bazeaza pe ajutorul lui

De altfel, a fost nevoit sa renunte la scoala, astfel incat sa-si ajute familia asa cum poate.

Alexandra, sora lui, are 14 ani. Tot nevoia a invatat-o sa fie mama pentru Catalin si Petre, fratiorii mai mici.

Dupa masa si dupa lectii, cei patru frati ies in ograda. Nu la joaca, ci la munca. Au de hranit o vaca, o iapa si 14 oi. Isi impart rapid sarcinile.

4 copilasi din Ruginoasa si-au ingropat ambii parinti

„Merg la scoala, mananc, ma spal, ma schimb. Dau apa, mancare la animale”, povesteste Petrica, mezinul familiei.


La varsta de 10 ani, Petrica nu stie cum e sa doarma in bratele mamei. Cea care i-a dat viata s-a stins la 40 de zile de la nastere, dupa o complicatie. Fara tata a ramas anul trecut de Paste, cand barbatul a fost gasit fara viata in mod inexplicabil pe camp.

Daca cei mici inca nu au constientizat tragedia care le-a lovit familia, cei doi frati mai mari nu au timp nici de lacrimi. Trebuie sa se adune si sa se ocupe de treburile gospodaresti, ramase acum in grija lor.

O singura dorinta au avut, in schimb.

„Ei si-au manifestat dorinta de a ramane impreuna si eu am tinut cont de asta,” a declarat Dumitru Lupu, asistent social in comuna Ruginoasa, Iasi.

Au ramas impreuna si sunt fericiti, pentru ca se au unul pe altul. Chiar daca au ramas singuri pe lume, iar in lipsa unui reprezentant legal si-au pierdut initial dreptul de a primi alocatie.

Pe langa mancare, haine, lemne de foc si plata facturii la curent, primaria i-a ajutat luna de luna si cu bani.

Ulterior, o matusa de-a copiilor s-a oferit sa le devina tutore legal, astfel incat, cei patru minori sa nu isi piarda dreptul la alocatie.

*povestea celor patru copii din Ruginoasa a aparut prima data in presa in 2014. Daca doriti sa aflati detalii despre situatia lor actuala sau sa ii ajutati, datele de contact sunt urmatoarele: Dumitru Lupu, asistentul social Ruginoasa : 0784.211.948

Sursa:demamici.ro

DISTRIBUIE PE: