25 de ani de la moartea lui Ștefan Bănică. Mesajul emoționant al fiului său

Pe 27 mai, se împlinesc 25 de ani de la moartea lui Ștefan Bănică, unul dintre cei mai mari actori al secolului XX. Fiul său, care îi duce cu cinste moștenirea mai departe, a transmis un mesaj emoționant despre ce a reprezentat tatăl său.

Mesajul lui Ștefan Bănică junior, la 25 de ani de la moartea tatălui

Ștefan Bănică a plecat dintre noi la vârsta de 61 de ani, lăsând în urmă numeroase piese de teatru, scheciuri comice, cântece și filme în care și-a pus tot sufletul. A fost un artist desăvârșit, iubit și apreciat de întreaga țară.

Moștenirea sa este dusă mai departe cu sfințenie de Ștefan Bănică junior, la fel de talentat și iubit, așa cum a fost și celebrul său tată. „Tatăl meu a însemnat, pentru mine, un model. M-a influențat în alegerea profesiei.

Apoi am învățat și am „furat’, așa cum se spune în meseria noastră, tot ce ține de implicare, seriozitate, devotament, de timing, urmărindu-l cum joacă. A fost un om vesel, cu dragoste imensă pentru oameni și pentru viață.

Îmi doresc ca prin acest material dedicat lui, pe care l-am realizat acum 25 de ani, dupa ce a plecat dintre noi, generațiile noi să-l cunoască mai bine, iar ceilalți să se bucure încă o dată văzându-l și ascultându-l.’ – a declarat Ștefan Bănică Jr.

In memoriam, medalion Ștefan Bănică

La 25 de ani de la moartea sa, Ștefan Bănică va pătrunde în casele românilor încă o dată printr-o emisiune-omagiu, „De-a râsu, plânsu”, concepută și realizată chiar de fiul sau, Ștefan Bănică Jr. Acest omagiu, adus îndrăgitului actor, a fost conceput în 1995, la TVR 1, la doar o lună de la pierderea dureroasă.

Acest medalion Ștefan Bănică va fi difuzat la TVR 2 pe 27 mai, ora 17:35într-o ediție specială a emisiunii Primăvara amintirilor.

DISTRIBUIE PE: