2 gustări geniale din dovlecel – 2 rețete pe care trebuie să le încerci, în imagini – Gustărele aperitiv din dovlecel

Ingrediente:

3-4 dovlecei
1 linguriță paprika
3 căței de usturoi
1 linguriță sare
1 linguriță ulei
50 g cașcaval
Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii bețișoare de 5 cm.

2. Într-un bol, turnăm uleiul. Adăugăm condimentele, cașcavalul dat prin răzătoare, usturoiul zdrobit și amestecăm bine. Dăm fiecare fiecare bucățică de dovlecel prin ametecul obținut și le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 15 minute.

Varianta 2
Ingrediente:

2-3 dovlecei
1 linguriță sare
1 lingură făină
1 lingură pesmet
2 ouă
1 lingură smântână
1/2 linguriță turmeric
1/2 linguriță usturoi praf
Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovleceii bucățele. Îi așezăm într-un bol, adăugăm sare și amestecăm.

2. Așezăm bucățile de dovlecel într-o pungă. Adăugăm făina și amestecăm bine. Separat, batem ouăle cu smăntână, sare, turmeric, usturoi.

3. Dăm bucățile de dovlecel prin compoziția de ouă, pe urmă prin pesmet. Le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 10 minute.

Poftă mare!

DISTRIBUIE PE: